• Română
  • English

Roboți Seria R

Kawasaki Robotics

Seria R - mai ușori, mai rapizi, mai preciși

Roboţii din această serie oferă un spaţiu de lucru cu rază de la 620 mm la 2100 mm şi o sarcina suportată de la 3 kg la 80 kg. Viteză maximă poate ajunge până la 13,7 m/s în timp ce repetabilitatea diferitelor modele se situează între +/-0,02 mm şi +/- 0,07 mm. Designul compact, simplu şi funcţional, şi încorporarea tuturor traseelor electrice şi pneumatice în braţul robotului, permit integrarea roboţilor în spaţii de lucru restrânse.

Domeniile de utilizare ale acestor roboţi acoperă o vastă gama de aplicaţii cum ar fi: deservirea maşinilor de injecţie, turnare sub presiune, maşini unelte, preşe, ambalarea şi paletizarea diverselor produse, manipularea complexă precum şi realizarea de operaţii ce necesită o precizie şi o constanţa a mişcării cum ar fi: montajul de componente electrice sau mecanice, aplicarea de adezivi, debavurarea, polizarea, şlefuirea sau tăierea diferitelor materiale, şi controlul vizual al acestor operaţii.

Avantaje

  1. Noul braţ uşor al seriei R combinat cu micile motoare, revoluţionare, de mare putere, şi cu alte inovaţii de design, asigură viteze foarte mari şi cea mai bună acceleraţie din industrie. În plus, valoarea acceleraţiei se ajustează automat în funcţie de sarcina manipulată şi traseul de parcurs astfel încât să se obţină maximul de performanţă în cel mai scurt ciclu de lucru.
  2. Servo-motoarele de cuplu şi putere mare combinate cu rigiditatea superioară a braţului permit încărcare mai mare pe articulaţie. Această valoare maximă a momentului oferă proiectanţilor de sisteme robotizate o libertate mai mare în alegerea sculelor de la capătul braţului, şi o flexibilitate optimă atunci când se lucrează cu piese complexe.
  3. Odată cu extinderea spaţiului de lucru maxim, a fost mărită zona de acţiune a fiecărei axe, rezultând o mai mare flexibilitate a robotului în interiorul celulei robotizate.
  4. Fiecare articulaţie are garnituri duble, conectorii electrici sunt rezistenţi la apă, ca urmare, articulaţia finală are gradul de protecţie IP67 iar celelalte axe IP65. La cerere pot fi realizate toate axele cu gradul de protecţie IP67, cu excepţia modelului RS03N.
  5. Echipamentul pneumatic şi echipamentul de avertizare integrate, sunt oferite ca opţiuni, pentru a permite sistemului o gama largă de aplicaţii.

Aboneaza-te la newsletter-ul Robital