• Română
  • English

Industria ambalării reprezintă o piaţă foarte mare. Produsele ambalate cum ar fi alimentele, băuturile şi alte bunuri de consum, necesită o varietate largă de soluţii de ambalare. Bunurile trebuie protejate împotriva alterării, stricăciunii şi contaminării, păstrându-şi în acelaşi timp maniera atractivă din punct de vedere vizual. Aspectul vizual al ambalării produselor din industria alimentară, bauturilor, dar şi produsele din sectorul farmaceutic, este foarte important din moment ce alegerea acestora rămâne la decizia consumatorului.

În acelaşi timp , bunurile ambalate au diferite cerinţe pentru soluţia de ambalare. Solid, lichid sau bunuri de tip pudră au nevoie de soluţii speciale, tuburi, găleţi, cutii din carton sau pachete de tip blister. Acest lucru implică o varietate largă de materiale, maşini şi tehnologii, necesare în industria ambalării.

Procesele din industria ambalării sunt împarţite în 3 categorii :

  • Ambalare primară
  • Ambalare secundară
  • Paletizare finală

Tehnologia cu vacuum oferită de către Schmalz este folosită în toate zonele de împachetare: de la ventuzele folosite pentru dispunerea ciocolatei în tăviţe (ambalare primară), effectori şi gripperi compacţi pentru plasarea pungilor pline în cutii din carton (ambalare secundară) şi sisteme de vacuum pentru paletizarea manuală sau automată (EOLP).

Aboneaza-te la newsletter-ul Robital

Image CAPTCHA