• Română
  • English

Necesităţi pentru manipulare cu vacuum

Pentru evitarea aderenţei între foile de sticlă suprapuse, acestea sunt acoperite cu praf de separare. Ventuzele speciale de asprirare tip SGF şi SAB generează forţe mari de forfecare chiar şi atunci când praful de separare este folosit. Profilul special proiectat al ventuzelor asigură frecare ridicată pentru o manipulare sigură. Cursa redusă a ventuzelor tip SGF asigură precizia maximă în timp ce ventuzele tip SAB cu burduf se adaptează pe sticlă cu diverse forme.

Manipulare fără sticlă marcată/gravată

Marcajele pe suprafeţele foilor din sticlă ar trebui să fie evitate pe parcursul întregului proces de producţie.  Ventuzele HT1 realizate din material nemarcat, pot fi folosite la temperaturi de până la 170°C (ex. descărcarea cuptorului). În combinaţie cu o suprafaţă de presiune joasă, ventuzele tip SGF şi SAB sunt ideale pentru îndeplinirea necesităţilor din cadrul acestei industrii. Cu protecţiile de ventuze tip SU, orice contact dintre ventuză şi sticlă poate fi prevenit. A fost dezvoltat un layer special de tip spumă , cu o acoperire protectivă, astfel încât să poată fi folosit pentru manipularea pieselor cu acoperire uşoară, cum ar fi acelea folosite pentru geamuri, datorită suprafeţei mari de contact şi a presiunii minime de suprafaţă.

Timp scurt de ciclu şi valabilitate ridicată a sistemului

Aceste procese de manipulare necesită un timp scurt de ciclu. Ejectorul compact SXMPi oferă funcţii integrate de ejectare şi aspirare. Aceste funcţii minimizează timpii de absorbţie şi de eliberare, dar şi consumul de energie, din moment ce funcţia de conservare a cantităţii de aer este activă, ejectorul este activ doar atunci când este necesară crearea vacuumului. Ejectorul inteligent are numeroase funcţii de controlare al procesului şi consumului de energie, dar şi funcţii de mentenanţă preventivă pentru a maximiza disponibilitatea sistemului şi reducerea timpilor de service.

Consum redus de energie şi silenţiozitate

În cadrul proceselor de asamblare pentru sticlă din industria auto, procesele manuale sau automate sunt de multe ori conectate. Foile de sticlă trebuie dispuse într-un loc pentru perioade lungi de timp. Ejectorul compac SEAC-RP oferă funcţii de aspirare şi eliberare într-un spaţiu compact, permiţând folosirea lor chiar în zona ventuzei. Regulatorul pneumatic integrat, reduce consumarea aerului comprimat la minim, în timp ce asigură minimizarea zgomotului.

Manipulare lină

Sistemele de prehensiune tip FXP/FMP cuprind o suprafaţă destul de mare a sticlei cu generare minimă de presiune asupra suprafeţei. Acest lucru permie manipularea pieselor cu acoperiri sensibile şi a pieselor cu amprente , fără a cauza stricăciuni asupra suprafeţei. Datorită tehnologiei supapei integrate, grippere-le pot manipula piese de dimensiuni mai mici decât suprafaţă actuală de prehensiune. Gripper-ul universal FXP oferă şi generator de vacuum integrat.

Precizia de şlefuire a sticlei

În plus faţă de forţele mari, toleranţa pe înălţime joacă un rol foarte important în procesul de şlefuire a sticlei, deoarece cea mai mică diferenţa de înălţime poate crea fluctuaţii semnificative asupra calităţii. Cu sistemul rapid de schimbare, tip SQC şi cu blocurile de vacuum VCBL-GL, piesele sunt prinse sigur şi precis. În plus faţă de absorbţia mare a forţei de forfecare, blocurile de vacuum asigură toleranţă minimă pe înălţime pentru o calitate ridicată a marginilor sticlei. Ventuzele flexibile Innospann permit procesarea formelor diverse cu minimum de schimbare.

Aboneaza-te la newsletter-ul Robital

Image CAPTCHA