• Română
  • English

Tehnologia cu vacuum de la SCHMALZ este folosită ca sistem de prehensiune pentru roboţi de tip portal şi roboţi antropomorfi . Soluţiile de prehensiune pot fi configurate şi proiectate individual prin intermediul unei palete largi de componente de vacuum, sau achiziţionate ca sistem integral, specific unei anume aplicaţii.

SCHMALZ a dezvoltat ventuze pentru manipularea lemnului care să îndeplinească cerinţele acestei industrii. Forma acestora a fost optimizată pentru permiterea etanşării zonelor rugoase şi poroase ale suprafeţei piesei de lucru. Sistemele integrale şi ventuzele tip spider pot fi adaptate tuturor cerinţelor din industria prelucrării lemnului. Sunt bazate pe componente individuale ce permit proiectarea unui gripper personalizat.

Necesităţi pentru tehnologia cu vacuum

Prevenirea straturilor duble

Atunci când sunt manipulate piese poroase sau transpante, cum ar fi plăci MDF, piesele pot rămâne lipite atunci când sunt destivuite. Cu ajutorul unor module cu o suprafaţă mare de absorţie, funcţia de separare asigură oprirea creării vacumului între două piese, prin restricţionarea circulării aerului comprimat. Prin acest mod se poate manipula o singură piesă.

Manipulare lină pentru fabricaţia mobilei

Procesele de manipulare a mobilei impun cerinţe speciale tehnologiei cu vacuum, deoarece trebuie evitată prezenţa urmelor şi a avarierii produselor, în urmă manipulării. Modulele cu suprafaţă mare de absorţie sunt echipate cu ventuze speciale sau cu burete special de etanşare. Buretele moale de etanşare permite manipularea pieselor fără ca acestea să fie avariate sau să prezinte urme, după manipulare, ca apoi suprafeţele să fie acoperite fără prezenţa imperfecţiunilor, după contactul cu gripperul. Varietatea mare de produse include şi ventuze din materiale special create de către SCHMALZ.

Manipularea pieselor de dimensiuni reduse după procesul de croiere al lemnului

Pentru straturile pieselor care au fost procesate prin croierea lemnului, piese extrem de mici trebuie ridicate individual şi transportate cu minimum de efort posibil. Gripperul tip SPZ-NG special creat pentru procesul de croiere al lemnului , permite destivuire straturilor deja tăiate într-o singură procedură de manipulare. Circuitele diferite de vacuum permit împărţirea gripper-ului în segmente individuale. Circuitele individuale de vacuum pot fi selectate pe on/off în funcţie de necesitate, de exemplu pentru evitarea prinderii diverselor obiecte pe parcursul prehensiunii.

Manipularea pieselor cu goluri

Gripperele FXP/FMP cu suprafaţă mare de absorbţie sunt folosite pentru manipularea pieselor cu goluri mari, cum ar fi uşile cu zonă tăiată pentru geam. Gripper-ul universal este echipat cu un burete special de etanşare şi componente de tip supapă. Acest lucru face posibilă manevrarea uşilor cu cadru îngust şi cu gol mare pentru zona unde vine dispus geamul.

Activitatea în medii cu praf

Atunci când sunt manevrate cheresteaua, materialele tip foaie de lemn, grinzile laminate, lemnul pentru construcţie, foile tip CLT, paleţii sau pur şi simplu materialele naturale, cu găuri sau cu diverse imperfecţiuni şi suprafeţe rugoase, folosirea soluţiilor standard este foarte dificilă.  Sistemele SBX patentate de către firma SCHMALZ au fost create special pentru astfel de medii de lucru. Aceste sisteme pot fi folosite cu uşurinţă şi în mediile unde există particule mari de praf, în medii cu umiditate ridicată, medii cu temperatura scăzută, dar şi în industriile unde se lucrează cu răşină.

Manipularea faţetelor din lemn

Straturile subţiri şi delicate de lemn, se pot rupe foarte uşor în timpul transportului. Sistemele cu zonă mare de absorbţie oferite de SCHMALZ asigură o manipulare gentilă a pieselor instabile, ceea ce permite depaletizarea şi transportarea faţetelor fără avarierea acestora.

Aboneaza-te la newsletter-ul Robital

Image CAPTCHA